Arkitekt i Stockholm – Liljewall

Att vara arkitekt är ett roligt och varierande yrke. Att jobba som arkitekt är kul och med ständigt nya projekt så får man hela tiden nya utmaningar. Därför är många arkitekter ganska positiva och glada, och därför kanske enkla att jobba med eller anlita. Om du behöver en arkitekt i Stockholm med omnejd så kan du till exempel anlita arkitektkontoret Liljewall, som är en mycket stor arkitektbyrå som vill placera människan i fokus för arkitekturen. På Liljewall så har man kontor med arkitekter i Stockholm. Men förutom att kunna nå en arkitekt i Stockholm så har de kontor på två andra håll i Sverige, nämligen i Malmö samt i Göteborg. Men de har också kontor i Buenos Aires, vilket är huvudstaden i Argentina.

Buenos Aires betyder för övrigt “god luft” på spanska, vilket är ett lite lustigt namn på en stad som tyvärr har haft en del problem med just luftens kvalitet.

Liljewall är en modern arkitektbyrå. Genom att göra arkitektur för människor är målet att förbättra världen. Det låter kanske lite väl ambitiöst och nästan högtravande. Men faktum är att rum påverkar oss människor, även hur vi uppfattar rum spelar roll. Genom att bygga urbana villaområden vill man till exempel lyckas med att få fram en stad och stadsmiljö som är både tätare och bättre integrerad.

Liljewall började redan år 1980 och grundades av fyra medarbetare och sedan dess har de växt mycket och blivit en av de största i hela Sverige. Företaget grundades inte i Stockholm utan i Göteborg. Närmare bestämt på adressen Kilsgatan 10. Eftersom det var på 1980-talet var tekniken inte lika utvecklad och mer arbete skedde helt analogt. Mer papper och kopieringsmaskiner alltså. 1987 var tiden mogen att expandera till ett större kontor och 1989 hade man växt från fyra till 23 medarbetare. Det skulle dröja tills år 2013 innan man expanderade till Stockholm. Dessförinnan hade man bland annat gjort arkitektur för ett nytt IT-kluster på Lindholmspiren samt hjälpt Chalmers med deras lokaler. 2016 öppnade man kontor i Malmö också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *