Dags att renovera badrummet?

Det finns många anledningar till att renovera badrummet. Badrum varar inte för alltid och ibland kan de behöva uppdateras med nytt kakel, ny dusch och nya förvaringsutrymmen. Det kan också handla om förändrade livsomständigheter. Plötsligt händer någonting som innebär att man får helt nya behov. Ibland är en badrumsrenovering helt enkelt nödvändig för att bevara freden i familjen.

I mitt fall så var det nya behovet att familjen plötsligt blev mycket större då min flickvän och hennes två barn flyttade in i mitt hus i Sollentuna. Min dotter var van vid att ha badrummet för sig själv och att inte behöva ta hänsyn till någon annan, så det faktum att hon nu blev tvungen att dela det med sina två nya plastsyskon blev något av en chock. Det blev ständiga strider om vem som skulle in i badrummet först på morgonen och vem som hade lämnat framme det ena och det andra. Jag och min flickvän insåg att någonting behövde göras för att dessa konflikter inte hela tiden skulle uppstå. Badrummet var helt enkelt inte anpassat för att tre tonåringar skulle kunna samsas om det, och ganska gammalt och trist, så vi bestämde oss för att göra om det. Vi hittade några fantastiskt duktiga hantverkare i Sollentuna som hjälpte oss att göra upp en plan för hur vi skulle kunna maximera utrymmet.

Vår badrumsrenovering gick mycket smidigare än vi trodde, och det var häpnadsväckande hur mycket mer plats det kändes som att det fanns i badrummet efter att det var gjort, trots att det var precis samma yta som tidigare, även efter att vi hade satt in alla handfaten. Att renovera badrummet är nog det bästa vi har gjort. Konflikterna minskade märkbart när alla barnen fick sitt eget utrymme.

Badrumsrenoveringen var nog en förutsättning för att vi skulle kunna bo kvar i huset i Sollentuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *