Lyckas med badrumsrenoveringen

Är det äntligen dags att ta tag i badrummet och göra en ordentlig badrumsrenovering i Stockholm? Härligt! Att få ett nytt och fräscht badrum gör mycket för känslan i hemmet och säkerställer även att badrummet håller betydligt längre. Det finns flera sätt att gå tillväga om man vill utföra en badrumsrenovering. Antingen utför man jobbet själv eller anlitar man en professionell hantverkare.

För att lyckas med sin badrumsrenovering Stockholm är det viktigt att man planerar noga. Här krävs en tydlig plan om vilka moment som ska utföras, vem som ska utföra momenten och även en tidsram för när alla olika delar av renoveringen ska vara klara.

Utöver planeringen behöver du även se till att du har en bra budget. Du kan antingen använda dig av sparade pengar eller ansöka om ett lån hos en bank. Har du redan ett bolån kan det i många fall löna sig att ansöka om ett renoveringslån för att dessa lån bakas in tillsammans. Naturligtvis är det alltid bra om man kan undvika lån så mycket som möjligt men en badrumsrenovering kan vara kostsam och det är inte alltid man har pengarna på fickan.

I budgeten ska du räkna in mer än bara materialkostnader. Här ska du även räkna in kostnader för verktyg, och då ska du tänka på att hyra verktyg är billigare än att köpa,men även kostnader för besiktning och hantverkare. Är det bara inredningen som ska ändras kan man i många fall göra jobbet ensam, men ska man flytta runt el eller lägga nya VVS-rör då behöver man anlita ett proffs. Räkna in denna kostnad men kom ihåg att du har rätt att använda dig av ROT-avdraget. Avdraget ligger på 30 % och gäller enbart själva arbetskostnaden. Du betalar alltså endast 70 % av det fullständiga priset vilket är till stor hjälp för många hemmafixare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *